Kontekdagen

Kontekdagen är en livesänd inspirationsdag för dig som vill hålla dig uppdaterad om förändringar och utmaningar inom löneområdet.

Vi höll i Kontekdagen 2022

Claes Andersson, produkt och affärsområdeschef, Pernilla Persson, projektledare, Petra Sköld och Birgitta Sjööns, seminarieledare och Marlene Stenqvist, HR-konsult.

Årets höjdpunkt för alla som arbetar med lön och löneadministration!

Kontekdagen är ett digitalt heldagsseminarium med fokus på aktuella frågor inom löneområdet. Det vänder sig till dig som jobbar med lön och personal, ekonomi, ja egentligen till alla som hanterar löner på hel- eller deltid.

2022 genomfördes löneseminariet den 9:e och 10:e november.

 

Du vet väl om att du kan ta del av livesändningen i efterhand!

Alla som anmälde sig till Kontekdagen får tillgång till livesändningen efter eventet - ett utmärkt sätt att förkovra sig och lyssna igenom några av informationspassen en ytterligare gång. 

Är du en SRF Auktoriserad Lönekonsult?

Du vet väl om att medverkan i Kontekdagen ger dig rätt till 2,5 aktualitetstimmar enligt SRFs regler om fortbildning för dig som är auktoriserad lönekonsult. Kontakta oss om du önskar få ett intyg som styrker din medverkan i Kontekdagen.

Programpunkter 2022

  • Nyheter i lagar & regler - uppdateringar om förändringar inom löneområdet
  • Nyheter i lönesystemet Kontek Lön - nya, smarta funktioner i lönesystemet
  • Tips & Trix - vanliga frågor, tips och guidning från vår support
  • HR-processer & rutiner - under detta informationspass gavs en trendspaning inom HR-området plus att vi gick igenom vilka hr-tjänster Kontek erbjuder. Dessutom fick deltagarna en kort inblick i hr-systemet Kontek HRM Employee.
  • Automatisering och digitalisering - här tipsade vi om hur du kan få en effektivare löneprocess med ett automatiserat, digitalt flöde. Vi gick igenom vad som redan kan göras automatiskt i lönesystemet, vilka API:er som finns att tillgå och hur du kan skicka filer på ett smart, digitalt sätt. Dessutom belystes vikten av goda integrationsmöjligheter och hur dessa kan förenkla ditt dagliga lönearbete.

Vad säger våra kunder om Kontekdagen?

  • Linda Ericsson

  • HR & Payroll Administrator Balco

”Proffsigt upplägg med fin studio, kunniga utbildningsledare och bra innehåll. Nyheter kring lagar och regler generellt samt genomgång på nya och bra funktioner i Kontek Lön uppskattades. Tips och trix, där vanliga frågor från kunder och smarta lösningar beskrevs hoppas jag kommer vara en stående punkt varje år. Bra att få en förberedelse inför årsskiftet i god tid! För mig passar det mycket bra att gå kursen digitalt så det hoppas jag är möjligt även kommande år”.

Digitalt, livesänt löneseminarium

För några år sedan ställde vi om Kontekdagen från fysiska träffar till digitala, livesändningar. Utvärderingarna fortsätter visa att de som medverkar uppskattar och föredrar det digitala formatet så vi fortsatte med detsamma även hösten 2022.

Målet med Kontekdagen är att inspirera och ge dig som jobbar med lön, personal och ekonomi kunskap om viktiga förändringar inom löneområdet. Löneseminariet vänder sig till löneadministratörer, administrativa chefer, ja egentligen till alla som hanterar löner på hel- eller deltid.

Kontekdagen hjälper till att utveckla och hålla lönekunskapen uppdaterad. Som löneadministratör har man en specialistfunktion och besitter väldigt mycket kunskap. Dessutom är många ganska ensamma i sin roll på företagen och under den här dagen får du chansen att lyssna och förkovra dig tillsammans med likasinnade.

Kontakta Maria

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar kring Kontekdagen!