Kontek 90 år

I år firar Kontek 90 år av innovation och engagemang inom lönehantering och HR-lösningar. Trots en ålder där många skulle välja att blicka tillbaka, ser vi på Kontek framåt, drivna av en ständig strävan efter utveckling och förändring.

Inte riktigt hundra

Att vakna första semesterdagen och det regnar. Att hamna i bilkö när mötet
börjar om fem minuter. Att motståndarlaget gör mål på övertid i den kritiska
kvalmatchen. Det är inte riktigt hundra.

Att stå inför en tillväxt, men inte riktigt veta hur du ska administrera den. Att som bagare lägga tid på lönehantering när det finns roligare surdegar att ta hand om. Eller att stå ensam som ambitiös löneadministratör i en verksamhet, utan någon likasinnad att luta sig emot. Det är inte heller riktigt hundra. Men med en skillnad – vi kan göra något åt det.

För de goda nyheterna är att du inte behöver vara riktigt hundra på hur du ska administrera dina löner eller hantera din HR. Du behöver bara veta hur mycket du vill ha hjälp med – allt, lite eller mittemellan. Och det är här vi kommer in i verksamhetsbilden.

Det finns många anledningar att outsourca delar av verksamheten. Vi ska inte gå in på alla för då hade det här blivit en väldigt lång text, och vi vill gärna att du hänger kvar till slutet av den. Men låt oss prata lite om en av dem – lyxen att dina medarbetare ska kunna fokusera på det de är bra på.

Vi lever efter den inte alltför radikala övertygelsen att man ska göra det man är bäst på och tycker är kul. De hänger dessutom ihop. Är man bra på något blir det roligare att syssla med, och vice versa. Oavsett om det handlar om logistik, inredning eller att administrera löner.

Så under våra 90 år har vi haft ett enda fokus – att fortsätta utvecklas som specialister på löner och HR. Vi har följt med i, anpassat oss efter och påverkat utvecklingen. Vi har sett framgångar och motgångar. Vi vet till exempel att det kommer ta Sverige 100 år innan vi är jämställda i lönesättning, om vi fortsätter i samma takt. Det känns verkligen inte hundra, men vi har bestämt oss för att skynda på den utvecklingen.

 

Och genom spetskompetens och skräddarsydda lösningar tänker vi fortsätta att frigöra mänsklig kompetens så att människor kan göra precis det de är bäst på och tycker är roligt. Vad det än är. Vi har gjort det i 90 år och resan har bara börjat.


Vi är inte riktigt hundra, men vi är på god väg.

Vårt erbjudande