Kontek Lön får ny vd efter 18 år - Jimmy Nowén tar över efter Maria Ericsson

Jimmy Nowén blir Konteks nya vd

Visma-bolaget Kontek Lön får den 1 augusti en ny vd då Maria Ericsson efter 18 år på vd-posten lämnar över till Jimmy Nowén.

Maria Ericsson har valt att avsluta sitt uppdrag som vd och under våren har en rekryteringsprocess letat en ersättare bland kandidater inom både Visma-koncernen och externt. Valet föll på Jimmy Nowén som idag arbetar som Head of Marketing & Value Proposition på Visma Spcs.

– Vi hade många duktiga ledare med i rekryteringsprocessen där valet till sist föll på Jimmy. Han har lång erfarenhet av att driva en av Vismas absolut modernaste organisationer inom sälj, marknad och kundupplevelse i ett mycket tätt samarbete med produktutveckling. Det kommer att bli en stor tillgång för Kontek på deras framtida resa, säger Carola Lissel, Business Area Director på Visma.

Kontek Lön AB, som grundades redan 1934, har utvecklats till att bli ett av landets ledande specialistbolag inom lön och HR för bolag med 50 anställda och uppåt. Med bas i småländska Ljungby, är Kontek idag ett SaaS-bolag med 180 anställda och en omsättning på 220 miljoner kronor (2022). Sedan 2021 är Kontek Lön AB en del av Visma.

Jimmy Nowén är 45 år, civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, bor i Växjö och är Head of Marketing & Value Proposition hos Visma SPCS AB där han varit i sju år.

– Jag är otroligt glad, ödmjuk och stolt över att få förtroendet att bli vd på Kontek. Få andra bolag kan stoltsera med den historia, erfarenhet och utveckling som Kontek åstadkommit under snart 90 år. Idag är bolaget ett ledande specialistföretag på den svenska marknaden med ett komplett och starkt kunderbjudande för hela lön- och HR-processen, säger Jimmy Nowén och fortsätter

– Jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna på Kontek förädla och bygga vidare på det fina arbete som gjorts och samtidigt utveckla bolaget och affären för att fortsätta ligga i framkant även framåt.

– Efter 18 år som vd på Kontek är det dags för mig att fokusera på annat. Det är med en enorm stolthet och visst vemod som jag ser tillbaka på vad jag och alla fantastiska medarbetare åstadkommit. Jag är övertygad om att Jimmy är rätt ledare för bolaget framåt och Konteks framtid är ljus, säger Maria Ericsson.

    Kontakt