Kontek firar 90 år av innovation och engagemang!

I år firar Kontek 90 år av innovation och engagemang inom lönehantering och HR-lösningar. Trots en ålder där många skulle välja att blicka tillbaka, ser Kontek framåt, driven av en ständig strävan efter utveckling och förändring.

När Kontek grundades 1934, var lönehanteringen en helt annan än den är idag. Från att ha varit en manuell och tidskrävande process, har tekniska framsteg förvandlat branschen till en snabb, digital och dynamisk miljö. För Konteks vd, Jimmy Nowén, symboliserar detta års jubileum inte bara en tid för reflektion, utan en god möjlighet att fokusera på framtiden.

"Vår 90-åriga historia är fylld av viktiga ögonblick där vi upprepade gånger valt väg och omfamnat framtiden”, säger Jimmy. "Allt ifrån övergång från manuell löneplatta till DOS, till Windows till att omfamna hela digitaliseringen med fullt utvecklade webbaserade molntjänstlösningar. Varje steg har krävt mod och en vilja att anpassa sig till nya förutsättningar."

Det är denna historik och förmågan till förnyelse som gör att Kontek inte bara firar ett imponerande förflutet, utan också ser fram emot att vara ständigt relevanta och innovativa i minst 90 år till. Respekten för företagets långa historia, kombinerat med en ständig nyfikenhet för framtidens möjligheter, bidrar till att Kontek fortsätter att leverera lösningar som inte bara ska möta, utan även överträffa kundernas förväntningar.

"Historien är vår grund, men det är vår vilja att ständigt utvecklas som är vår framtid, fortsätter Jimmy. Och genom spetskompetens och skräddarsydda lösningar tänker vi fortsätta att innovera och automatisera så att de som jobbar med våra lösningar får loss tid. Tid att göra det de är bäst på. Vad det än är. Vi har gjort det i 90 år och resan har bara börjat. Vi är inte riktigt hundra ännu, men vi är på god väg.”


Läs mer om Konteks 90-åriga resa

Kontakt