Idag hyllar vi alla starka, driftiga kvinnor!

Liza och Clara grundade det snabbväxande företaget RedLocker för fem år sedan när de var 19 år. Fotograf: Christopher Schauz.

Internationella kvinnodagen är här, en dag då vi firar och hyllar kvinnors prestationer över hela världen. Det finns oändligt många fantastiska kvinnor vars insatser och bidrag förtjänar att uppmärksammas.

I denna speciella hyllning har vi valt att fokusera på berättelsen om två enastående unga kvinnor, Liza och Clara, som från ett fiktivt skolprojekt på Nacka Gymnasium, har byggt upp ett snabbväxande företag som gör världen rättvisare för människor med mens. Dessa driftiga damer grundade RedLocker för fem år sedan, vid blotta 19 års ålder, med en vision om att tillhandahålla fria mensskydd – en lösning de själva önskat fanns under deras skoltid.

Idag står RedLocker som en banbrytande aktör som levererar högkvalitativa lösningar för att göra världen mer rättvis. Deras röda distributionslösningar för mensskydd har implementerats i tusentals verksamheter, vilket skapar viktig förändring för enskilda individer och för kommande generationer. "Att erbjuda mensskydd är en rättighet, inte ett mervärde," betonar Liza och Clara. Med deras arbete utmanar de tabun och den skam som historiskt sett hindrat samhället från att erkänna mensskydd som det basbehov det faktiskt är.

Vi på Kontek är stolta över att stå sida vid sida med RedLocker i denna förändringsresa. Vår anslutning till deras mission återspeglas i att vi har installerat RedLocker-skåp på vårt huvudkontor i Ljungby, vilket är ett steg mot att skapa en mer inkluderande och stödjande arbetsmiljö.

Konteks HR-chef, Cecilia Lindh berättar;
- Gratis mensskydd på arbetsplatsen är en hygienfaktor idag, tack vare deras mod att driva frågan. Genom att skaffa ett RedLocker visar vi vårt engagemang för jämställdhet och strävan efter att göra arbetsplatsen bättre för alla våra medarbetare. Och på denna Internationella kvinnodag firar vi såklart inte bara de extraordinära kvinnorna bakom RedLocker, utan alla kvinnor som, varje dag, arbetar för att göra världen till en bättre plats.

Kontakt