Personlig support på Kontek

Gruppchef för Konteks supportavdelning Malin Krona (mitten) tillsammans med supportmedarbetarna Emma Simonsson och Cecilia Lagerqvist. Fotograf: Jennie Werther, Condesign Infocom AB

Konteks supportavdelning består av ett tjugotal medarbetare som tänker på och jobbar med lönefrågor hela dagarna.

Tillsammans hjälper de kunderna med alla typer av frågor inom lönesystem och försystem (tidsystem, reseräkning/utlägg, bemanning och HR-system) – det kan vara allt ifrån att en tidkod inte stämmer i försystemet till att en slutlön blivit fel i löneprogrammet.

─ Vår huvudsakliga och viktigaste syssla är att supportera våra kunder genom telefon och via vårt ärendehanteringssystem, ofta adderat med fjärrstyrning och kompletterande guidning via datorn. Med det sagt så tillkommer flera saker. Variationen av ärenden är bred. Allt från ärenden av teknisk karaktär till större utredningar av saker som blivit fel eller förändringar som rör uppsättningen av programmen. Och eftersom det händer saker i lönebranschen hela tiden (nya regler och lagar) så finns det alltid nya saker att lära sig så det gäller att hålla sig uppdaterad och påläst inom många områden, berättar gruppchef Malin Krona.

Telefonsamtal skapar goda relationer

I genomsnitt tar Konteks support emot ca 35 000 telefonsamtal om året. Utöver telefonkontakt funkar det bra för kunderna att skicka in ett ärende via hemsidan där någon på supportavdelningen kan återkoppla skriftligen eller genom att ringa upp.

─ För oss är vår personliga telefonsupport något vi verkligen prioriterar och kommer fortsätta med till skillnad från en del andra i branschen. Vi menar att den personliga telefonkontakten är svårslagen eftersom löneärenden ofta är komplexa och unika för en viss kund. Självklart funkar mer digitala tillvägagångssätt utmärkt som komplement men vi vet att våra kunder uppskattar att de fortfarande kan lyfta luren och ringa till oss för guidning och hjälp helt utifrån de förutsättningar som gäller för dem, så därför vet vi med säkerhet att vi kommer fortsätta prioritera telefonen som arbetsredskap även framöver, berättar Malin.

Starkt teamwork på Konteks support

Malin fick svara på frågan vad som är det bästa med att leda och driva utvecklingen på Konteks supportavdelning:

─ Det absolut bästa med mitt jobb är att få vara en del i en grupp där vi alla tillsammans hjälps åt för att allt ska bli så bra som möjligt för våra kunder. Alla engagerar sig och hjälps åt för att hitta lösningar på alla problem, och alltid med kunden i fokus. Vår specialistkunskap inom lön kräver bredd och bra teamwork för att hitta de bästa lösningarna. Och visst är det härligt att göra detta tillsammans och känna styrkan av att vi som grupp hjälptes åt och fixade detta för kunden, avslutar Malin.

Kontakt