Kontek bygger för framtiden

En ny byggnad med tre våningar på 620 kvadratmeter är Konteks nästa statsning vid huvudkontoret i Ljungby.

Kontek är ett av landets ledande specialistbolag inom lön – och företaget växer så det knakar. För att undvika växtvärk utökar de nu sitt huvudkontor i Ljungby med 90 kontor. En ny byggnad med tre våningar på 620 kvadratmeter är företagets nästa satsning. Maria Ericsson, vd:

– Vi är stolta över vår starka, positiva utveckling. Den här satsningen ger oss ytterligare möjlighet att fortsätta växa. Att anlita hjälp för att förenkla och effektivisera sitt lönearbete är en trend som håller i sig, och Kontek växer inom samtliga affärsområden.

– Vi ser en tydlig ökning särskilt inom outsourcing, då många av våra kunder väljer att lämna över hela eller delar av sin lönehantering till oss, säger Maria Ericsson, vd.

Den starka tillväxten betyder nu att lokalerna behöver följa samma utveckling.

– Vi behöver mer plats att växa, helt enkelt. Fler kontor, fler samlingsplatser och mer utrymme att utveckla både idéer och samarbeten. Vi ser att det finns god potential att växa och jag är förstås oerhört stolt över våra framgångar. Som ett av Ljungbys största tjänstebolag är vi också en stor arbetsgivare i kommunen, och tack vare de nya lokalerna finns det möjligt för oss att fortsätta att utöka och förädla vår verksamhet.

Klart sommaren 2020

Byggnationen innebär att en äldre del av den befintliga fastigheten rivs och en ny byggnad tillkommer. Målet är att de nya lokalerna ska vara färdiga att flytta in i sommaren 2020. Totalt blir det 90 nya kontorsplatser, vilket möjliggör rekrytering av nya medarbetare.

– Vi har haft en positiv utveckling under lång tid nu, fortsätter Maria Ericsson. Under 2018 anställdes 38 personer och framöver ser vi en tillväxt på samtliga våra kontor som finns i Stockholm, Värnamo och Göteborg. Av Konteks 140 medarbetare arbetar idag cirka 100 personer i Ljungby. I år siktar företaget på att bli 150 personer totalt. Det skulle innebära att företaget har gått från 15 till 150 medarbetare på 15 år.

En del av Ljungby

Att huvudkontoret är beläget just i Ljungby betyder mycket både för Kontek och för Ljungby.

– Företaget grundades i Stockholm 1934 av Josef Brenning på samma adress som idag innehas av Riksbanken. Sedan 1973 har Kontek sitt huvudkontor i Ljungby och ägs av Josefs barnbarn Niklas Brenning och är därmed ett familjeägt företag i tredje generationen. Och att vi expanderar är bra för både samhället och näringslivet. Kontek är en betydelsefull arbetsgivare och vi är väldigt stolta över att vara en del av Ljungby och ser det också som en självklarhet att samarbeta med lokala aktörer. Man kan säga att vår historia och utveckling går hand i hand med samhällets, avslutar Maria Ericsson.

Kontakt