Kontek bjuder in till livesänt löneseminarium

Kontek bjuder in till livesänt löneseminarium

Inför hösten ställde löneföretaget Kontek om hela sin utbildningsverksamhet till följd av coronakrisen. Numera erbjuds flera digitala utbildningsalternativ där Kontekdagen är årets händelse för alla som jobbar med lön. I november är det åter dags – denna gången blir löneseminariet helt digitalt och kommer livesändas från en studio i Värnamo.

Kontekdagen samlar årligen flera hundra deltagare och vänder sig till alla som arbetar med lön, administration och personal. Det genomförs i november månad eftersom det kommande årsskiftet kräver mycket av den som jobbar med löner.

Tre tillfällen

Då det, för tillfället, inte är möjligt att träffas i större grupper, har Kontek ställt om Kontekdagen till en digital version som kommer livesändas under tre tillfällen; 3, 4 och 11 november.

Kontekdagen bidrar med ny kunskap och matnyttig information som gör vardagen tryggare för landets löneadministratörer.

”Det kommer ständigt nya lagar som rör löneområdet. Det kan förändras snabbt – det har om inte annat vårens alla corona-relaterade åtgärder visat”, säger Pernilla Persson, utbildningsansvarig på Kontek.

Årets temapass

Utöver nyheter i lagar och förordningar genomförs ett temapass som berör högaktuella områden som alla som arbetar med lön behöver känna till. I år handlar temapasset om ledigheter och frånvaro.

”Vi får ofta frågor om just ledigheter och frånvaro och hur det ska hanteras. Det kan t ex vara snåriga och specifika frågor som rör en enskild anställd. Vi fördjupar oss i hur olika ledigheter och frånvaro hanteras i Kontek Lön”, säger Pernilla.

Ett annat givet ämne på Kontekdagen är årsskiftet med tillhörande årsskiftesrutiner. Detta kan vara ett stressmoment för de som jobbar med lön och lönefrågor inte minst eftersom det innefattar rutiner som endast görs en gång om året.

En digital utbildningshöst

Kompetensutveckling är alltid viktigt, särskilt när man jobbar med lön och lönefrågor. Som specialistföretag inom lön har Kontek koll på lagförändringar och kan agera därefter, både gällande systemuppdateringar och utbildningar. För att så många som möjligt ska ha möjlighet att hålla sig uppdaterade ställer därför Kontek om till en digital utbildningshöst. ”Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder flera digitala utbildningsalternativ, säger Pernilla. ”Vi har flera olika utbildningsalternativ, allt från webbutbildningar till livesända webinarier och e-utbildningar”, avslutar hon. 

Kontakt