Specialistbolaget Kontek förvärvas av Visma

Löneföretaget Kontek har sitt huvudkontor i Ljungby.

Den 4 juni förvärvade IT-koncernen Visma löneföretaget Kontek Lön AB. I samband med förvärvet säljer och lämnar Konteks tidigare ägare Niklas Brenning verksamheten, i övrigt sker inga förändringar vad gäller VD, ledning, kunder eller leverantörer. Konteks verksamhet kommer bedrivas under eget namn inom Visma.

Konteks vd Maria Ericsson berättar:

- Vismas tydliga fokus på automatisering och att hjälpa sina kunder effektivisera och förenkla med hjälp av teknik går helt i linje med vad vi står för. Likheterna mellan våra erbjudanden och företagskulturer är många och det ger oss goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas som bolag.

Niklas Brenning, tidigare ägare av Kontek Lön AB:

- Att sälja familjeföretaget sedan tre generationer är ett stort beslut. Men att Kontek får fortsätta sin utvecklingsresa som en del av Nordens ledande programvaruföretag ser jag följer vårt mönster att lyssna på marknaden och möta teknikskiften på bästa sätt, såsom vi alltid gjort under dessa över 80 år. Detta kommer gagna såväl våra kunder som medarbetare, och jag ser fram emot att följa utvecklingen - om än från sidan.

Läs Vismas pressmeddelande om förvärvet

Kontakt