Postnord TPL väljer Kontek för sin outsourcade lönehantering

Allt fler företag, framför allt de lite större, väljer att lägga ut hela sin lönehantering externt. Med en outsourcing av lönehanteringen får man bekymmersfrihet, säkerhet och specialistkompetens fullt ut. Nyligen har Postnord TPL valt Kontek som samarbetspartner för outsourcing av sin lönehantering. Ett uppdrag som Konteks ansvariga säljare Marika Larsson beskriver såhär;

– Vi ser verkligen fram emot att få bistå Postnord TPL med lönearbetet. Vår outsourcingtjänst innebär att vi är kundens löneavdelning på distans. Uppdraget omfattar administrationen av ca 1700 lönespecifikationer/månad och innefattar allt ifrån uppdraget att beräkna löner till att sammanställa reseräkningar och utlägg. Vi tar helt enkelt hand om stora delar av Postnord TPLs löneprocess och vi är redan igång - så sent som i januari betaldes de första lönerna ut till Postnord TPLs alla anställda.

Hon fortsätter:

– Konteks outsourcinglösningar erbjuder stor och god kundanpassning och flexibilitet – något som har varit väldigt viktigt för just detta uppdrag. Efter en noggrann kartläggning av hur en effektiv löneprocess skulle kunna se ut hos Postnord TPL upprättades handlings- och projektplaner. Uppdraget inkl uppsättning och implementeringen har utgått ifrån Postnord TPLs kravspecifikation och anpassats efter tillkommande önskemål och krav för att det löpande lönearbetet framöver ska kunna bli så smidigt som möjligt. Att outsourca lönehanteringen till ett specialistbolag som Kontek leder ju dessutom i princip alltid till effektivisering och avlastning, något som våra kunder verkligen uppskattar. Att man dessutom slipper tänka på kunskap om nya lagar och regler för lönehanteringen är en ytterligare bonus när man väljer att outsourca sin lönehantering.

Support för Postnord TPLs anställda

I det framtida samarbetet ingår också support och hjälp till Postnord TPLs anställda via supportjänsten ”Min Lön”. Denna tjänst innebär att företagets anställda själva kan komma i direktkontakt med Konteks lönespecialister för frågor kring sin egen lön vilket erbjuder ännu högre grad av bekymmersfrihet och tillgänglighet, avslutar Marika.

Kontakt